Home ReviewsAlbum Reviews GROWING HORNS – The Nobility Of Pain (Black Bow Records)

GROWING HORNS – The Nobility Of Pain (Black Bow Records)

by Didier Becu

Vijf songs met een sound die klinkt als een gebalde vuist vooraleer hij het vagevuur ziet. Welkom in de destructieve wereld van Growing Horns. Een ep (verleden jaar opgenomen met Jonas Nyaarr in de GAM Studios) die goed is voor een half uurtje verwoestend plezier.

Ergens wel grappige kerels, waarom vermeld je anders op je Facebook-pagina dat ene Lucifer je algemeen directeur is? Qua thema’s is dit vijftal, dat zich door bands als Saint-Vitus en Pantera laat inspireren, misschien wat voorspelbaar. De muziek van Didier Cottenis, Sven Caes, Wim Vekeman, Simon Vandoorn en Dafus Demon is dat evenwel geenszins. Eerder een stoofpotje van alle mogelijk metalgenres waaruit een eigen geluid is uit voortgesproten.

Vijf songs dus, en opener We’re All Made Of Scars zet meteen de toon met zijn
verpletterende soundscapes van destructieve gitaren en de onheilspellende stem van Dafus Demon. Riep daar iemand doomy? Nu goed, de heren hebben je ook nooit de hemel beloofd en met Luciferian Kingdom krijg je wederom een vrij ticket naar de hel. Van alle stijlen een beetje dus, en zonder dat het een zooitje wordt.

Als het van ons afhangt mag je het zeven minuten durende sludge-achtige Mountains Of Pain markeren als de sterkste song van de ep. Het tergende Butcher’s Blues volgt en als verwacht wordt alles netjes fatalistisch afgerond in 2084. Wie weet schreven ze zonder het echt te weten wel de soundtrack van vandaag…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More