Home Belgisch BELTOON : ENDZ

BELTOON : ENDZ

by Mark Van Mullem

Op 13 maart 2020, een goede drie jaar na Shake, lanceert ENDZ het langverwachte nieuwe album Harmed, opgenomen in de Breakglass Studio in Montreal. Op het album spelen verschillende muzikanten mee van de Montreal music scene. Het potige Newly Executive Bored was de eerste single uit Harmed, en nu is er het bijzonder fraaie Ashamed als tweede voorsmaakje daarvan.

Ashamed klinkt iets minder hevig dan Newly Executive Bored maar minstens zo potent. De song is opgebouwd rond een heerlijk aanstekelijke gitaarriff die zo uit de jaren ’60 lijkt weggelopen te zijn, wat onwennig zijn plaats zoekt in 2020 en die vervolgens ook vindt. En het werkt fantastisch. Behoorlijk catchy single waarbij je de 90’s invloeden van bands à la Pavement of Yo La Tengo misschien net iets minder hoort, en toch. De repeatmodus stond aan en nee, na de zoveelste keer waren we deze tune nog niet meteen beu gehoord. Uw beltoon van de dag!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More