Home Belgisch SUCH GUYS.

SUCH GUYS.

by Hans Verhoeven

Men mag de zonden der jeugd niet zomaar met de mantel der liefde bedekken. Want als ze klinken als wat Such Guys – jeugd, geen zonde – maken, zijn het geen zonden meer. Héél jong – tweemaal zeventien, één keer achttien – en toch al zo vol van geweldige – woorden. Ontmoet Ignace Van Eyken (gitaar, bas), Robbe Artois (drums) en Robbe Vierbergen (gitaar, zang).

“So let me tell you little fuck, you’re delusional”, uit Early Bird, wat een geweldige haatsong! Uit het persoonlijke leven gegrepen?
Ignace: Ja, de tekst was origineel geschreven naar de ex-vriendin van onze drummer toe. Maar nu zien we het meer als een algemene middenvinger naar mensen waar je frustraties over hebt.

Die teksten vallen echt wel op; springen er gewoon uit. Handen omhoog: wie van jullie doet Germaanse?
Haha, niemand van ons studeert Germaanse!

Never mind: wat studeren jullie eigenlijk?
De twee Robbe’s spelen graag met taal, dus zij schrijven voornamelijk de teksten. Robbe Artois studeert elektromechanica en ik en Robbe V studeren grafische communicatie en zitten in dezelfde klas.

(c) Jef Mampaey

Jullie thuishaven is Leuven en de drummer heet Robbe Artois. Dat roept een vraag op. Fans van bier en/of familie van het concern?
We zijn alle drie zeker grote bierfans! Maar jammer genoeg is er geen link met het biermerk Stella Artois, pech!

Wat deed jullie eigenlijk beslissen om iets met en in de muziek te gaan doen?
De twee Robbe’s zijn al van kleins af aan geïnteresseerd in muziek en zijn begonnen aan een muziekschool. Ik speel nog maar een drietal jaar bas en nog maar anderhalf jaar gitaar, maar heb nog nooit muziekles gevolgd.

(c) Jef Mampaey

Krijgen jullie nooit onnozele opmerkingen als: “Nog groen achter hun oren?”
Nee we krijgen vooral positieve commentaar op onze muziek. Juist extra omdat we nog zo jong zijn.

Naar wat luisteren jullie zelf en zijn er dingen die wij en onze lezers zeker moeten ontdekken?
We zijn natuurlijk allemaal geïnteresseerd in de grote bekende rockartiesten, maar de iets minder bekende bands die we toch even wat extra aandacht willen geven zijn: STADT, Bad//Dreems, Pist Idiots, Strawberry Lace, The Chats en nog veel meer.

Ignace, jij speelt ritmegitaar én bas. En goed. Moet er live evenwel geen versterking bijkomen of zijn jullie oké, met z’n drietjes?
Ja we zijn nog op zoek naar een vaste bassist, vooral om live te spelen.

Waar gaat het met Such Guys heen? In de nabije toekomst?
Dat is voor ons ook nog een vraag. Maar we zouden in de toekomst graag deelnemen aan Humo’s Rock Rally, De Nieuwe Lichting en andere muziekwedstrijden. En we zijn volop bezig met het maken en uitbrengen van onze eerste ep!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More