Home Belgisch BELTOON : DRIFTWOOD.

BELTOON : DRIFTWOOD.

by Luminous Dash

Soms mis je als muziekblog al eens een geniale single. Dit wringt omdat je straffe songs nu eenmaal de aandacht wil geven die ze verdienen. Dat hadden we met de bezwerende en groovy eerste single Red Live Love van Driftwood. Gelukkig krijgen we nu een herkansing met de tweede single Avalon. Dit is een wondermooi nummer waar je heel stil van wordt. Al van bij de eerste rake en spaarzame piano-akkoorden voel je dat dit een bijzonder nummer is. En wanneer na een halve minuut de stem van Patricia Vanneste (voormalig muzikante bij Balthazar en Hydrogen Sea) invalt, word je pas echt subtiel omvergeblazen. We wisten al dat ze een ongelofelijk veelzijdige en straffe muzikante was, maar dat haar stem zo zou ontroeren, dat hadden we niet verwacht.

(c) Tine De Wilde

Het is een song die al behoorlijk binnenkomt bij de eerste beluistering, maar daarna groeit ze nog bij elke beluistering. In deze opgejaagde wereld vertraagt Avalon als het ware de tijd. Het is niet zo makkelijk om referenties te geven omdat de song echt wel uniek is, maar de muziek ademt de sfeer uit van de platen van Lamb, Portishead, Tricky, Massive Attack en misschien ook wel van de eerste platen van Hooverphonic.

De stem van Patricia Vanneste heeft ook de ingetogen kwaliteiten van een Lou Rhodes, Beth Gibbons of Liesje Sadonius. Doorheen het ganse nummer is de elektronica geraffineerd verweven. En wanneer het geniaal mooie strijkersarrangement erbij komt vanaf de tweede strofe, krijgt het nummer nog een extra dimensie. We hopen dat Avalon echt alle kansen krijgt op Radio1 of Stubru, en dat de streamingplatformen het een plaatsje geven in veel beluisterde afspeellijsten. We weten dat dit vandaag niet zo makkelijk is, maar Avalon verdient het alleszins.

Doordat we zo omver geblazen zijn door het nummer vergeten we bijna de band zelf voor te stellen. D R I F T W O O D is het eigenzinnige muziekproject van Sam De Bock, Patricia Vanneste en Sam Pieter Janssen (And Then Came Fall). Op 28 februari komt hun debuutalbum Only Fighters Left Behind uit.

Sam De Bock werkt als architect en is altijd al geïntrigeerd geweest door materialen en ruimtes. Daarnaast voelde hij steeds de nood om ook andere creatieve domeinen te exploreren. Hij voelt zich dan ook erg geprivilegieerd dat hij voor zijn debuutalbum soulmates vond in Patricia en Sam, twee mensen die hem konden helpen om zijn droom te verwezenlijken. Luister trouwens zeker eens naar de eerste single Red Line Love. Dit is een heerlijk opzwepend nummer dat drijft op een geniale baslijn en de warme baritonstem van Sam De Bock.
Vandaag onze beltoon!

D R I F T W O O D zal hun eerste live shows spelen in een door Sam De Bock zelf ontworpen ‘live theatre’. Deze optredens vinden plaats op:

25/02 – Driftwood live theatre, event hall JURI, Industriestraat in Zele
29/02 – Driftwood live theatre, event hall JURI, Industriestraat in Zele
17/04 – De Kreun, Kortrijk

Stefaan Tubex

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More