Home Belgisch BELTOON: DELTA CRASH

BELTOON: DELTA CRASH

by Bjorge Meulemeester

De nostalgie naar de jaren 80 lijkt haast niet weg te toveren, zelfs in 2020. Think Twice verkoopt XL neon regenjekkers alsof het haute couture is, danscafés draai(d)en bakken winst met throwback parties en retro feestjes en zelfs het nektapijtje is een comeback aan het maken. Onlangs recenseerden we de single van Las Dallas – Wiederan, die zo thuishoorde op een 80’s cassette. Vandaag hebben we van hetzelfde laken nog een broek in petto. Another Round is een synthpop single over kansen, gokken en of je al dan niet iets kan doen om je winstkansen te verhogen. Delta Crash heeft alvast veel gedaan om Another Round te doen slagen bij ons.

Het thema zit volledig snor. De synths klinken spacey, de bas hopt funky in de achtergrond en de drum doet ons wat denken aan de intro van Capital Cities’ Safe And Sound. Alles klinkt wat afstandelijk en zweverig en dat gaat zeker goed samen met het thema en de stijl.

Verwacht geen al te extreme overschakelingen in deze single. Een bridge, gitaarsolo en variaties op het refrein zijn er allemaal, maar ze zijn subtiel en volgen netjes de stroomlijn van de spacey sound. Zo klinkt heel het nummer los en zwevend in de lucht. We zijn ook nieuwsgierig of ze stoutmoedig te werk durven gaan met dit zweverige geluid, want het siert Delta Crash ten volste. Daarvoor kijken we alvast uit naar een volgende single!

De gouden plaat aanwezig op de Voyager 1. Ondertussen al meer dan 22 miljoen kilometer verwijderd van de aardbol

Ook de videoclip is ondergedompeld in dezelfde esthetiek. Daarin zien we een robot in elkaar geflanst met kartonnen dozen en aircobuizen die de gouden plaat van de Voyager 1 vindt, het in zijn hoofd steekt, en er volledig los op gaat. Lasers, DIY robots en een ruimtetuig uit 1977. Wat wenst een mens nog meer. Onze beltoon!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More