Home ReviewsAlbum Reviews THE K. – Amputate Corporate Art (JauneOrange)

THE K. – Amputate Corporate Art (JauneOrange)

by Jeroen De Weder

Geen remspoor of urinevlek te zien op de cover van het nieuwe album van The K. Het moet gezegd: Burroughs, Danger & von Landau zijn propere jongens! De aan enige slijtage onderhevige en gesigneerde boxershort die dient als hoesbeeld voor album Amputate Corporate Art laat het ergste vermoeden over welk lichaamsdeel de kunstzinnige amputatie precies handelt.

Albumopener The Future Is Bright kwam al eerder uit maar het lijkt erop dat de rooskleurige kijk van The K. van erg korte duur was, Shit Day is het tweede nummer op het album. Een onweerstaanbaar aanstekelijk en schreeuwerig meesterwerkje, het bewijs dat zelfs een strontdag tot iets positiefs kan leiden. Ook hier valt makkelijk een link te leggen naar het beeld op de albumhoes maar kom, laat ons enig niveau behouden.

Human After All en Dominant Tracks zijn fraaie, melodieuze nummers met grote en harige ballen, die werden dus al zeker niet geamputeerd. OK, het niveau zakt toch weer onder de gordel, excuses. Halverwege het album vormt Everything Hurts een muzikaal rustmoment dat de opgezweepte sfeer bekoelt en op een lijzig tempo een delicaat en getormenteerd geluid laat horen tussen het imposante gitaargeweld door. Petty Profit trekt weer alle noiserockregisters open en knalt de plaat opnieuw in de hoogste versnelling. Van daaruit gaat het plankgas tot en met (Un)fortunate Youth, het slotnummer op Amputate Corporate Art.

De grommende baslijnen, de rammende gitaarriffs, de strak gespannen drumvellen die quasi non-stop onverbiddelijke mokerslagen ondergaan, de stembanden die meermaals op scheuren staan…

Punknoisetrio Burroughs, Danger & von Landau bewijst dat de Gents-Luikse muzikale as gromt, brult, schudt en schopt. En ooooh, wat vinden we dat leuk! Het album verschijnt op 3 april op het erg productieve Luikse label JauneOrange. We kijken ernaar uit om het powertrio live aan het werk te zien met dit nieuwe materiaal en pakken dan voor alle veiligheid een reserve-onderbroek mee.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More