Home Belgisch BELTOON : BLACK LEATHER JACKET

BELTOON : BLACK LEATHER JACKET

by Luminous Dash

Niet enkel de naam van de band doet denken aan The Ramones, ook de sound en songstructuur van nieuwe singel Intoxicated zijn schatplichtig aan de grondleggers van de punkrock. Zelfs de lyrics vertonen opmerkelijke gelijkenissen of wat dacht u van “I just wanna be intoxicated versus I wanna be sedated?”

(c) : Luminous Dash

Als die-hard fans van de legendarische en baanbrekende nepbroers uit NYC vinden we dat helemaal niet erg welteverstaan. Het doet ons net ontzettend veel plezier dat de Antwerpse rockers van Black Leather Jacket die sound anno 2020 springlevend weten te houden. En is imitatie niet de hoogste vorm van vleierij? Het korte nummer begint zowaar met enkele rustige akkoorden op een akoestische gitaar, maar lang kunnen de mannen van tstad hun giftige demonen niet bezweren. Na de korte, ietwat overbodige intro komt het nummer pas echt goed op gang. De drum legt een stevig pompend tempo als basis waarop de basgitaar het fundament zet en de gitaren een vette en opzwepende geluidsmuur optrekken met de lyrics van Alexander van der Wallen als vocaal cement.

Black Leather Jacket trekt deze muzikale snelbouwconstructie in ijltempo op om vervolgens breedgrijnzend de sloophamer boven te halen en verwoestend uit te halen in de uitzinnige en loeiharde climax die alles met de grond gelijk maakt. Naast uw zwartleren vestje raden wij helm en veiligheidsschoenen aan om de moshpit te overleven tijdens één van hun concerten de komende maanden! Beltoon van de dag!

Jeroen De Weder

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More