Home Singles BELTOON : AUGUSTIJN

BELTOON : AUGUSTIJN

by Nel Mertens

Vader Vermandere werd 80 en bracht een verjaardagsalbum uit, zoonlief brengt er op 1 jaar tijd met Deure en Gin Oge Toe maar liefst twee uit, maar het is voor deze nieuwe single dat Oostendenaar Augustijn zijn beste pak (mét strikje) aan trekt.

Elke Dag is een hertaling van Everyday van Buddy Holly. Geen exacte vertaling, maar vol verwijzingen naar de quarantaine en het gemis dat daaraan vast hangt. Net als in de originele versie horen we de tijd zachtjes wegtikken, maar zachter, met zacht gitaarspel en het kinderlijk speelse deuntje, maar helemaal ver-Augustijn-st: de zachtwarme West-Vlaamse woorden vol gemis en verlangen naar het weer zien. Of hoe mooi optimistisch missen ook kan klinken!

Het was Augustijns vrouw, die de link naar zijn mama legde, toen ze zijn hertaling hoorde; ‘Een liedje voor je mama geschreven?’ Augustijn zelf had het in eerste instantie ruimer opgevat, met de gedachte aan iedereen die zijn lief, vriendjes of familie terug wil zien na een grote vakantie of een lockdown bijvoorbeeld. Toeval wil dat Buddy Holly nu net ook één van zijn moeders favoriete artiesten is… en het ideale moederdagliedje was geboren!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More