Home Belgisch BELTOON : AMO.

BELTOON : AMO.

by Luminous Dash

Vanuit het niets komt Amo met hun debuutsingle Black Panther die ontzettend professioneel klinkt. Anke Thomassen, bezieler van de band, maakt hiermee duidelijk dat ze de lat voor zichzelf en de band graag hoog legt.

(c) : Anke Thomassen

Anke studeert aan het Conservatorium in Gent. Daar heeft ze gelijkgestemde muzikanten gevonden die haar bijstaan in het vervolmaken van wat we te horen krijgen op de single Black Panther. Ze vermengen hierin verscheidene muzikale invloeden zoals singer-songwriting, jazz, indie waardoor de muziek zich beweegt tussen melancholie en up-tempo. Het is geen evidentie om een specifieke benaming te geven aan hun muziek, des te meer vindt Anke het belangrijker dat de luisteraar de muziek aan zijn eigen verbeelding overlaat.

De single begint met een vocale partij. In tegenstelling tot de gezongen tekst doet het openingsdeel denken aan een hymne of lofzang. Na een mooie intro voegt de piano hier een extra laag aan toe. Het nummer trekt zich op gang zodra de volledige band zich bij de frontvrouw voegt. Heel subtiel bouwen ze samen aan een zweverig en dromerig schouwspel.

De ritmesectie start met een spacey groove die naar het einde van het nummer toeneemt in intensiteit. Op een heel subtiele manier en onderbouwd door de zangpartij, bouwen ze een trage spanningsboog op tot het einde van het nummer waardoor ze de aandacht van de luisteraar weten vast te houden. De band slaagt hier heel goed in en de tekst komt mooi tot zijn recht omdat ze niet wordt overschaduwd door de toenemende energie van de band. De frontvrouw brengt de tekst met veel overtuiging en inleving en weet op een innemende manier haar verhaal te vertellen.

Black Panther is een sterk debuut van vier jonge muzikanten die nog maar aan het begin van hun muzikale carrière staan. Vandaag onze beltoon!

Nicolas Van Belle

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More