Home Singles BEECH – A Big Surprise (Gazer Tapes)

BEECH – A Big Surprise (Gazer Tapes)

by Bart Verlent

Drie jaar geleden debuteerde de slackerpopband Beech, of beter het slackerpop-project van Kristof Souvagie, met de ep Teabag. We waren er behoorlijk van onder de indruk en we keken al een tijdje uit naar meer werk van Beech. Eind vorig jaar kregen we uit het niets de singles Summer’s Gone en Scare A Soul van Souvagie. Blijkbaar was hij de studio ingedoken met Bert Noël en blikte hij daar zijn debuutalbum, waarop Kristof bijna alle instrumenten inspeelde, Artifact in.

In afwachting van het album krijgen we nog een voorproefje met de single A Big Surprise. Bij de vorige singles merkten we reeds op dat Souvagie in de studio werk maakte van de Beech-sound. Waar de debuutep nog gekenmerkt werd door een redelijk lo-fi geluid, horen we in het nieuw materiaal een meer afgewerkte sound.

Niet dat Beech nu super clean klinkt of zo, maar de nummers klinken wel een stuk voller. Zo komen ze beter tot hun recht, wat ze zeker verdienen. Souvagie heeft het talent om knappe songs te schrijven. Deze A Big Surprise is daarom ook niet echt een verrassing.

De Aalstenaar toverde opnieuw een topsong uit zijn hoed.

Op deze single speelde Kristof opnieuw alle instrumenten in, enkel de drums nam Laurens De Schutter (De Fanfaar) voor zijn rekening. We zijn benieuwd wie Souvagie gaat meenemen tijdens de promotie optredens voor het album en kijken uit naar de release.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More