Home Singles BEACH FOSSILS – Don’t Fade Away (Bayonet/ Konkurrent)

BEACH FOSSILS – Don’t Fade Away (Bayonet/ Konkurrent)

by Bart Verlent

Het is van 2017 geleden dat we nog iets nieuws te horen kregen het Amerikaanse dreampop gezelschap Beach Fossils. Na hun album Somersault uit 2017, waarop de band samenwerkt met Rachel Goswell van Slowdive, nam Beach Fossils een lange break. Er verschenen nog wel een paar singles en de band vierde de 10de verjaardag van hun naamloze debuutplaat maar voor de rest bleef het stil.

© Beach Fossils

Tot nu want op 2 juni verschijnt het vijfde Beach Fossils album Bunny, dat de band liet mixen door Lars Stalfors (St. Vincent, Soccer Mommy, Lil Peep). Op de nieuwe plaat zullen erg persoonlijk songs staan. Zanger, songschrijver en gitarist Dustin Payseur schreef nummers over zijn leven zoals bijvoorbeeld over de ziekte van familieleden, zijn recent vaderschap en vriendschappen.

Don’t Fade Away is een goede titel voor een single na zoveel jaren stilte, maar het gaat ook over het missen van oude vrienden, op tournee zijn, zelfmedicatie, verlangen, angst, liefde, met ander woorden over het leven.

Don’t Fade Away is een mooie, dromerige song met sprankelende gitaren en de zachte, warme stem van Payseur. Een typische Beach Fossils-nummer dus. Wie zot is van The Haunted Youth zou ook eens naar deze New Yorkse band moeten luisteren want er zijn bijzonder veel gelijkenissen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More