Home Singles BDRMM – We Fall Apart

BDRMM – We Fall Apart

by Bart Verlent

Anno 2023 is shoegaze terug bezig aan een opmars, kijk maar naar de geweldige terugkeer van Slowdive en het succes van ons eigenste Slow Crush. Het Engelse viertal BDRMM bracht in de corona-periode het debuutalbum Bedroom uit waarmee ze iedereen wisten te overtuigen met hun eigentijdse shoegaze-sound waar ook dreamy ambient en krautrock invloeden in doorsijpelden. De band uit Hull bracht recent een waardige opvolger uit die ze I Don’t Know doopten en die ze op 17 oktober komen voorstellen bij Cactus in Brugge en op 19 oktober in de Antwerpse Trix.

© BDRMM

De nieuwe single We Fall Apart is een muzikale ode aan krautrock. Een soort van tribute aan Neu! en Can, waar ze altijd grote fan van waren, wat echt wel te horen is aan hun sound. Het nummer gaat over pogingen om een relatie te laten werken maar daar toch niet in slagen. Je wilt zo graag dat de magie blijft hangen, terwijl de relatie eigenlijk gedoemd is.

De track is gebouwd op gedreven motorik-grooves met een monotone drum en ingetogen gitaren en zang. Het refrein heeft iets dromerigs maar het stuwende ritme blijft doorgaan terwijl soundscapes het geheel opfleuren. Het is eigenlijk een knappe combinatie van kraut en dreampop met een fijn shoegaze randje. Dit nummer zal live zeker voor vuurwerk zorgen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More