Home Singles BAZ FT. WIM – Blij (Eigen Beheer)

BAZ FT. WIM – Blij (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Bas Maes maakt onder de naam Baz hiphop, waaronder de singles Zomer met Pita, Shockproof en Drei en Alles met de Nederlandse zangeres Sage. Ook bracht hij in 2008 zijn debuutalbum PuntKomma uit en datzelfde jaar de ep Contrast met Tiewai. In 2011 verscheen zijn tweede album Stadsleven en het jaar daarop bracht hij nog een album uit met jazzproducer Claude Hugo. Zes jaar later verscheen het laatste wapenfeit van Baz de ep Dag Wereld.

© Word!

Ook al heeft Baz al een tijdje de micro naar de zolder verbannen, toch bleef hij de vraag krijgen om nog eens muziek te maken. Nu was de tijd daar blijkbaar rijp voor. Johnny September schreef de compositie en nam de productie voor zijn rekening terwijl Baz en WIM (die onlangs zijn single Muren met Witty Quill uitbracht) de tekst schreven en Wits zorgde voor de arrangementen en de mix. Het vrolijke, toegankelijke nummer gaat over blij zijn met wat je hebt, blij zijn met de kleine dingen.

Blij klinkt lekker funky dankzij de heerlijke gitaarlicks van Robrecht van Rompuy (Grahm), de warme orgelklanken van Edwin Risbourg en de soulvolle trompet van Wim Vercruysse. Het duo rapt er chill hun onbezorgde tekst overheen. Geen zware hiphop voor Baz & Wim, gewoon een fijne, zomerse song die zorgt dat we een bepaald virus even vergeten. Meer moet dat soms niet zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More