Home Singles BAT EYES – Saving Up (Eigen Beheer)

BAT EYES – Saving Up (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Koen Wijnant begon Bat Eyes als soloproject maar ondertussen is het uitgegroeid tot een vierkoppige band. Ze bewezen met de singles Loria en You’re The Breeze, dat ze knappe dromerige nummers kunnen maken waar we graag de stempel “betere indierock” op kleven. Met single nummer drie Saving Up gaat het viertal meer de up-tempo tour op.

(c) Bat Eyes

Het nummer gaat over een nieuwe start nemen, je droom volgen en alles doen om die droom waar te maken. Muzikaal hebben ze het dromerig aspect even achterwegen gelaten en hebben ze er, naar eigen zeggen, “een hier komt de zomer gevoel” voor in de plaats gezet. Dat maakt dat Saving Up best vrolijk en zelfs dansbaar klinkt. Nog steeds horen we jaren 90 vibes in de sound van Bat Eyes. Geen grunge sound maar meer de melodieuze indierock van bands zoals The Posies en Teenage Fanclub.

Ook al is Bat Eyes beïnvloed door bands uit de jaren 90 toch hebben ze een sterk eigen geluid. Maar vooral hebben ze heel sterke nummers met veel afwisseling en telkens met een catchy refrein. Net zoals bij de vorige twee singles vallen we als een blok voor Saving Up. Deze song heeft alle ingrediënten van een topnummer en daarom krijgen we er niet genoeg van.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More