Home ReviewsAlbum Reviews BRENNT – Purple Venom (Kontra Kult Records)

BRENNT – Purple Venom (Kontra Kult Records)

by Pieter Walcarius

Brennt, de muzikale duizendpoot die we kennen van Stake, Raveyards,.. heeft duidelijk niet stilgezeten de voorbije periode. In april verscheen al zijn eerste ep Templation Islands. Een mooi mini-album met vier elektronisch gemarineerde rave-tracks. Hij surft op dit elan verder en brengt Purple Venom op de markt. Zes gloednieuwe nummers op het nieuwe Gentse Kontra Kult Records, waaronder een remix van Mathlovsky. 

Dat Brennt graag de bpm vermengt met sfeervolle geluidstapijten, valt meteen op. Analoog en digitaal; Brennt verweeft het allemaal in een soort atmosferische industrial, warehouse darkravetechno. De intro Niphoc bestaat uit reverse samples van Chopin en zorgen ervoor dat het album mooi ingeleid wordt.

Meteen worden we met een kloppende heartbeat op sleeptouw genomen en zorgt het nummer Purple Venom voor een minimal technotouch.
You See is een denderende trancetrein met een repetitief aantrekkelijk dreunende melodie die de track mee opbouwt naar kosmische sferen. De remix van Mathlovsky is de variant erop maar dan in een aangenaam zittend breakz kleedje.

De pounding beat van Colours End klinkt na dertig seconden nog harder in de oren en geeft een mooi staaltje weer van wat Brennt met zijn creativiteit kan. Geen ééntonig nummer van zes minuten, maar genoeg variatie om de track levendig en avontuurlijk te houden.

Void is het perfecte nummer om in een lege staalfabriek te spelen. Lekker staalharde ravemuziek die de onderste ledematen aanzet tot anarchistisch mee marcheren.

Een ‘new born romantic demon’ zo omschrijft de immers sympathieke Brennt zijn nieuwe album. Het is altijd leuk om te zien dat artiesten groeipotentieel hebben en dat ook daadwerkelijk benutten. In dit geval zit Brennt alvast niet aan zijn absolute hoogtepunt. Gelukkig maar, want we zijn benieuwd wat nog komen zal in de toekomst.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More