Home Singles BAT EYES – Belly (P.I.A.S.)

BAT EYES – Belly (P.I.A.S.)

by Bart Verlent

Ook al stond vorig jaar in het teken van corona, toch kregen we een mooi lichtpuntje van Bat Eyes. Zanger en gitarist Koen Wijnant, die vroeger furore maakte met de Arquettes, bracht samen met bassiste Luna De Bruyne, drummer Tomas Serrien (Melting Time) en gitarist Birger Armeys (Watchoutforthegiants) de knappe singles Loria, Saving Up en You’re The Breeze uit die het jaar toch wat kleur gaven. Bat Eyes brengt melodieuze indierock met een 90’s randje dat ruikt naar Lemonheads, The Posies en Teenage Fanclub met een flinke dosis Big Star.

© Bat Eyes

Hun laatste single dateert al van augustus 2020, maar niet getreurd want de band tekende ondertussen een platencontract bij P.I.A.S. Hopelijk verschijnt hun debuutplaat nog dit jaar want ze is ondertussen al volledig af. Maar eerst is er we nog de nieuwe single Belly, en nee de titel is geen verwijzing naar de gelijknamige band. Alhoewel… het refrein van deze song heeft volgens Wijnant iets van Bone Machine van The Pixies, en ja Tanya Donelly van Belly speelde nog samen met Kim Deal bij The Breeders.

Vanaf de eerste tonen weten we dat dit een echte Bat Eyes compositie is. De band heeft een sterke eigen sound die onmiddellijk herkenbaar is. Belly gaat over de naweeën van een break-up. Een deel van jezelf voelt zich zeker over de beslissing, terwijl een ander stuk zich leeg voelt en dingen in vraag stelt. Tot het moment waarop je beseft dat al dat nadenken je alleen maar doet vertragen in het leven.

Bat Eyes vertelt dit heartbreak-verhaal met veel reverb en fijne gitaarmelodieën die je bij het nekvel nemen en niet meer loslaten. Wat een sterke song levert dit viertal opnieuw af! Laat dat debuutalbum er nu maar eindelijk aankomen!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More