Home Singles AVALON NIGHTS – (Don’t) Lie About Love

AVALON NIGHTS – (Don’t) Lie About Love

by Ann Cnockaert

Avalon Nights is het soloproject van de Belgische artieste en producer Valérie Partoens, dat ontstond in de periode dat ze in Berlijn woonde. Na enkele omwegen besloot Avalon Nights haar passie voor muziek na te jagen en begon ze samen te werken met producers om nummers te schrijven. Gefrustreerd door het feit dat ze haar visie niet precies kon vertalen zoals ze dat wilde, besloot ze om dan maar zelf te leren haar muziek te producen. Het resultaat daarvan is haar debuutsingle (Don’t) Lie About Love.

Het nummer weerspiegelt het gevoel vast te zitten in een toxische relatie met iemand om wie je niet echt geeft. Het gaat over de negatieve relatie met jezelf en het verlangen om met iemand – wie dan ook – samen te zijn om maar niet alleen te zijn. (Don’t) Lie About Love is een portret van zelfdestructie onder het mom van liefde. Het schetst een stad die koud aanvoelt en gecompromitteerd wordt door vluchtige relaties.

De muziek van Avalon Nights is donker en dansbaar; het bevat elementen uit de jaren tachtig, maar met een modern melancholisch tintje. Haar belangrijkste invloeden zijn The Soft Moon, Soulwax, Oneohtrix Point Never, Jefferson Airplane en Beat Poets zoals Kerouac en Ginsberg.

(Don’t) Lie About Love is de eerste single van Avalon Nights’ eerste ep die later dit jaar zal verschijnen.

INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More