Home Singles AURE – Dans La Plaine (Mayway Records)

AURE – Dans La Plaine (Mayway Records)

by Bart Verlent

Een paar maanden geleden kondigde Mayway Records zijn eerste internationale act aan. Onze aandacht was gewekt want het label van onder andere Meskerem Mees, The Haunted Youth en Calicos heeft een goede neus voor talent. We werden voorgesteld aan de Franse singer-songwriter Aure die met de gevoelige debuutsingle The Line in geen tijd ons hart wist te veroveren. Op haar tweede single, uit haar debuutep A Few Notes die op 24 november verschijnt, zingt ze in haar moedertaal.

© Anna Ostasenko Bogdanoff

Dans La Plaine is een nummer over dualiteit en twijfel in de liefde. La plaine (de vlakte) staat voor de uitgestrektheid van de wereld waarin elk koppel zich moet zien te ontwikkelen, met het onvermijdelijke vallen en opstaan.

Was het nummer in het Engels geweest, dan hadden we vergelijkingen gemaakt met Eva Cassidy of Joan Baez. Ze zingt het intieme, folky nummer echter in het Frans en komt zo eerder in de buurt van Carla Bruni, maar dan met een wat donkerder sfeertje.

Het enige spijtige aan Dans La Plaine is dat het veel te kort is. Van ons mocht het gerust twee keer zo lang duren (4 minuten) want het is genieten van elke seconde van dit sfeervolle pareltje.

Aure kan je aan het werk zien op:

16/09 – Leffingeleuren, Leffinge (op het Duyster podium)
16/11 – CC de Factorij, Zaventem (support van Marble Sounds)
17/11 – Leietheater, Deinze (support van Marble Sounds)
29/11 – De Roma, Antwerpen (support van Ão)
30/11 – Rock Lobster, Antwerpen

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More