Home Singles AUDRI – Harbor Me (Eigen Beheer)

AUDRI – Harbor Me (Eigen Beheer)

by Astrid Venturuzzo

Marijke Maes, alias Audri, is geen onbekende in de Belgische muziekwereld. Met invloeden uit jazz, pop en elektronica won ze in 2016 al de Red Bull Elektropedia Award voor Most Promising Artist. Ze opende intussen voor Mount Kimbie, Tamino en Warhaus en in 2018 loste ze haar debuut-ep Fool’s Gold die goed werd onthaald en haar zelfs airplay opleverde op Radio 1. Werkend aan haar nieuwe ep Paper Planes, die eind april gereleaset wordt, kunnen we nu al kennis maken met de nieuwe single Harbor Me.

© Shana Kroes

Harbor Me start met een vliegend ritme dat de jazzinvloeden van Marijke Maes verraadt. Doorheen het lied speelt ze ook vocaal verder met verschillende ritmes, versterkt door de continue toevoeging van muzikale en vocale elementen. Harbor Me gaat over het oplossen van een puzzel, aldus Audri, en bevat een zekere rusteloosheid, die perfect wordt vertaald in muziek. Iets willen aanbidden, maar toch ook jezelf proberen te blijven. Rebels zijn, maar op angstige wijze.

Audri is er op een sublieme manier in geslaagd om deze ingewikkelde gevoelens neer te schrijven in muziek en tekst die hier naadloos op aansluiten, iets waar we alleen maar bewondering voor kunnen hebben. Ook de videoclip waarin Audri zelf een moderne dans vertolkt is het bekijken waard.

De nieuwsgierigheid voor de ep Paper Planes is aangewakkerd en het is aftellen naar 24 april. Op 17 mei vindt de ep-release show plaats in Het Depot in Leuven. Tickets zijn hier beschikbaar: https://www.hetdepot.be/artists-in-residence/audri

Je kan Audri volgen op Facebook, Instagram, Spotify en haar website.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More