Home Singles ATTENTION ATTENTION – The Beach Stays The Same (Ernest Records)

ATTENTION ATTENTION – The Beach Stays The Same (Ernest Records)

by Bart Verlent

Wat begon met een old school tape recorder en enkele opnames van een anoniem strijkersensemble, is uiteindelijk uitgemond in Attention Attention. Dit viertal uit Koksijde bestaat uit leden van Gesman, Just As June en De Nieuwe Lichting winnaar Zinger. Het heeft naar eigen zeggen een vintage sound die doet denken aan Chris Isaak en Roy Orbison.

© Attention Attention

Jaren heeft de band gesleuteld aan de debuutep die in mei 2023 zowel digitaal als op vinyl uitkomt onder het eigen label Ernest Records. De ep kreeg de titel The Beach Stays The Same, net als de eerste single eruit. Met dit nummer brengt Attention Attention een eerbetoon aan jeugdvrienden die er niet meer zijn. Zoekend naar een beeld dat twintig jaar geleden hetzelfde was als vandaag, vonden ze het heel dichtbij, aan de zee.

Voor de opnames van de ep kon het gezelschap rekenen op het Cordette Quartet (met onder andere Patricia Vanneste van Sohnarr) dat de strijkersarrangementen voor hun rekening nam. Dat is ook al te horen op deze single waarop ze band prachtig aanvullen. Het is een boeiende compositie en een vrij dramatisch nummer. De knappe, emotionele zang van Nick Herweyers zet dat nog eens extra in de verf. Het geluid van de band doet ons denken aan een combinatie van Elbow en Blaudzun, geen slechte referenties!

Met deze prachtige smaakmaker trekt Attention Attention alle aandacht naar zich toe. Dit smaakt naar meer.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More