Home Belgisch ASTODAN – Likha (Dunk!Records)

ASTODAN – Likha (Dunk!Records)

by JAKOB VANHEE

Bathala. Het kan een plaats zijn, een ritueel of gewoon een state of mind. Het is ook in elk geval de titel van de tweede plaat van de post-rockers van Astodan. En met Likha droppen ze een voorproefje. Wat zeggen we? Ze droppen het als ware het een atoombom.

(c) Tom Overloop

Stilte voor de storm. Zo opent het nummer. Uit het niets komt een bas gekropen die veel onheil met zich meebrengt. Een gitaarstorm dendert voort. En dan is er weer stilte voor de storm. En dan weer de bom. Denk Mogwai of GodspeedYou!Black Emperor of Mono, maar dan de lightversie ervan.

We hebben dit al eerder gehoord, misschien te veel zelfs. De uitbarstingen hebben niet zo veel vlees aan de botten. We juichen wel toe dat de zachte stukken heel muzikaal zijn opgevat. Piano, strijkers, sfeer. Niet ‘gewoon wat ruis’ dus. Als dit nummer deel uitmaakt van een groter geheel (lees: album), dan zullen we ons toch eens onderdompelen. En dat treft want in april komt hun tweede plaat dus uit. Luisteren zullen we!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More