Home ReviewsAlbum Reviews IDIOTS – Chapter One – Spring (Eigen Beheer)

IDIOTS – Chapter One – Spring (Eigen Beheer)

by Hans Verhoeven

Ze hebben het uitroepteken in hun naam geloosd en een nieuwe drummer – Minco De Bruin – uitgepakt, en ze brengen dit jaar twee ep’s uit. De eerste, Spring, is er al en de tweede, Fall komt voor de goeie verstaander in de herfst uit. Die twee worden dan op één lp gekwakt, maar het gaat hier – even uit het raam kijken – over Spring.

De single Lipstick Glamgirl ken je misschien, hij had niet misstaan op The Idiot van Iggy Pop als wie zanger Luc Dufourmont wel eens mag klinken. Monkey In The Driver’s Seat is machtig instrumentaal, af en toe doorboord door de gitaarstormen van Wouter Spaens. Wolven huilen in Lone Wolf, een lap lawaai met weer Spaens aan het front terwijl men achter hem druk aan knopjes friemelt.

The Office is een dolle rit doorheen wat men zich maar kan voorstellen en Bai Chang, wat van alles kan betekenen, is in het Frans en dus la fête: Elmer Food Beat met gitaren. En dan zijn we aan het einde van Spring, vol van verlangen naar de herfst, naar Fall.

Op 25 april in De Kelk in Brugge en op 29 mei in Den Trap in Kortrijk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More