Home Belgisch ARSENAL – Whale (Universal)

ARSENAL – Whale (Universal)

by Luminous Dash

Whale is het tweede nummer dat afkomstig is van het album In The Rush of Shaking Shoulders van Arsenal, eerder konden we al Amplify horen. Het nieuwe album komt op 18 mei uit en is opgenomen in Nigeria, de UK en België.

Het producersduo John Roan en Hendrik Willemyns brengt weer een track dat een mix is van pop- en wereldmuziek. Bij Amplify hadden we het gevoel aanwezig te zijn in Afrika, met Whale zijn we dan weer aan de andere kant van de wereld.

Bij het horen van Whale krijg je het gevoel alsof je op de boulevards van Californië of Miami wandelt. De hogere tonen in combinatie met een soort van rijstgeratel geeft je het gevoel van de Californian waves. Naar het einde toe kan je dankzij de zachte, dromerige xylofoon ook wel dat Oosterse gevoel krijgen dat je een leerling in een Japanse school bent.

Voor ons is Whale in ieder geval een paradijsliedje waarbij je onder de zon in slaap kan vallen, of gewoon in je zetel liggen en genieten van de mooie klanken en melodie. Een tweede geslaagde track dat ons alleen nog meer doet verlangen naar het album, (poëzie)boek en de langspeelfilm over de mannen.

Wie niet kan wachten tot het einde van het jaar kan Arsenal live bezig zien op tal van festivals. Zo komen ze naar Rock Werchter, het Cactus Festival, de Lokerse Feesten en het Brussels Summer Festival. Uiteraard speelt Arsenal ook dit jaar in een zaal. Je kan nu reeds kaarten kopen voor hun concert in het Lotto Arena op 8 december. Tot daar?

Facebook

Website

Whale op Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More