Home Belgisch EMY – Unfinished

EMY – Unfinished

by Nel Mertens

Dat deze jongedame met roots in Burkina Faso pas 3 jaar geleden een eerste gitaar kocht en ondertussen niet meer kan stoppen met musiceren is verbazingwekkend.

Maar gelijk heeft ze ! Dit jaar eindigde deze singer-songwriter in Humo’s Rock Rally 2018 op de derde plaats. Bij haar eerste single hoor je dat ze één van de mooiste stemmen van België bezit. De vergelijking met Tracy Chapman en Amy Winehouse is dan ook volledig terecht. Qua muzikale omkadering houdt ze het nog wat sober. Emy begeleidt zichzelf op gitaar. Jammer ? Ja en nee: een sterkere instrumentale begeleiding zou haar volle, rijke stem minder in de picture brengen.

Unifinished gaat over een onafgewerkt liefdesverhaal. Zijn ze dat dan niet allemaal ? Liefdesverhalen horen ook ‘onaf’ te zijn, toch ?

En er komt binnenkort nog meer van Emy ! Unfinished is namelijk de aankondiging van haar ep Weary Purple die op 11 mei uit komt. We mochten deze al even beluisteren en ja hoor… meer van dat moois op komst dus ! Naast Unfinished krijg je vier nummers in dezelfde stijl: Hold My Breath, Down The Lonely Street, I Dunno en See What’s Real zijn elk op zich rustige, fragiele folkpopnummers met een instrumentale eenvoud van akoustische gitaar en haar jonge, maar toch doorleefde soulstem.

Je hoeft ook niet lang te wachten om haar live aan het werk te zien !

7 mei 2018 – EP-release in Missy Sippy te Gent

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More