Home Belgisch ARABNORMAL – Scorpio (PIAS).

ARABNORMAL – Scorpio (PIAS).

by Sigi

The Hickey Underworld is dood, leve Arabnormal. Drie jaar geleden bloedde de topband rond frontman Younes Faltakh dood. Faltakh, sloeg het stof van zich af en overzag het puin. En ging dan gewoon verder. Samen met Niek Meul, bassist bij Das Pop (bestaan die eigenlijk nog?) en vaste producer van The Hickey Underworld (THU), stampte hij Arabnormal uit de grond. Ze beschouwen de band ook echt als hun duoproject. Scorpio is hun eerste straffe wapenfeit.


De single klinkt onwaarschijnlijk sexy. Een coole baslijn lokt je het nummer binnen. Een flink scheut psychedelica zorgt voor de geweldige, groovy sfeer. De onwaarschijnlijk straffe stem van Faltakh en een beat die naar de dansvloer lonkt, doen de rest. Voor je het weet ben je onherroepelijk verkocht.

Meest opvallende vaststelling: de Oosterse koers die beide kompanen varen. Ze zijn uiteraard niet de enigen: denk bijvoorbeeld aan de uitstappen van Black Flower, Azmari of Tsar B. In het geval van Faltakh is het zelfs logisch: zijn vader komt uit Tunesië dus hij is vertrouwd met het klankenspectrum. Alleen komt het er nu nog iets prominenter uit dan bij The Hickey Underworld

Tom Barman wist het al (uiteraard!): dit wordt een straffe band. Bij de legendarische doortocht in de AB eerder dit jaar boekte hij de band, nog voor er ook maar één seconde gereleased was. En gelijk had hij. Scorpio is de straffe eerste worp van een even straffe band. Hopelijk komt die debuutplaat er snel aan!

Facebook/Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More