Home Singles ÃO – Vazio (Mayway Records)

ÃO – Vazio (Mayway Records)

by Bart Verlent

Het is nog wachten tot 6 oktober voor het debuutalbum Ao Mar van Ão verschijnt. We kijken er al een tijdje naar uit, want als je deze band live hebt gezien, weet je dat hun unieke geluid gevoelige snaren raakt. Dat was ook zo bij de prachtige singles die ze de afgelopen maanden uitbrachten.

© Jules Desmet

Omdat het nog een maand wachten is op dat album, krijgen we alvast een indrukwekkend voorproefje met Vazio.

Weer zo’n prachtige, sensuele track die diep onder de huid kruipt. Na een sfeervolle intro, vallen de drums langzaam in en spreekt Brenda Corijn rustig haar tekst in. Eens het nummer echt van start gaat, met warme gitaarlijnen en subtiele synths, laat Corijn horen dat ze de triestheid van de fado perfect kan verwoorden. Als ze dan ook nog speelt met effecten op haar stem, is het helemaal van kippenvel en koude rillingen.

Het lijkt wel of Ão samenspande met de natuur om de single net nu uit te brengen. Vazio is namelijk de perfecte soundtrack bij de Indian summer die we deze week mogen meemaken. Wat een song om de zomer mee te eindigen!

Je kan Ão live aan het werk zien op:

17/09 – Leffingeleuren, Leffinge
26/10 – Café Café, Hasselt
10/11 – Het Depot, Leuven
16/11 – Club S, Strombeek
21/11 – Wintercircus, Gent
29/11 – De Roma, Antwerpen
30/11 – Cactus Muziekcentrum, Brugge

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More