Home Singles AÕ – Mulher (Mayway Records)

AÕ – Mulher (Mayway Records)

by Bart Verlent

heeft verschillende betekenissen, het hang er vanaf hoe je het uitspreek. Het kan iets pijnlijks zijn, iets moois, iets treurigs, een uiting van verwondering of gewoon totale onzin. Dit Gents/Brussels viertal smult van verschillende muziekstijlen waardoor hun sound een divers geheel is. Ze mixen fado, zuiderse traditionele klanken, Zuid-Amerikaanse percussie met poppy-ambient.

© Aõ

In de lockdown van 2020 debuteerde Aõ met een naamloze ep die ze opnamen en schreven als muzikale pennenvrienden op 2000km van elkaar. Nu heeft Mayway Records de band onder haar vleugels genomen en krijgen we de nieuwe single Mulher. De productie lag in de handen van keyboardspeler/gitarist Jolan Decaestekcer, Jasper Maekelberg (Faces On TV) nam de mix voor zijn rekening.

Het is een sensuele dansbare track met een uniek overtuigend geluid. Zangeres Brenda Cordijn zingt met veel passie en tristesse zoals we die kennen van de Portugese fado. De lekkere ritmes en percussie nemen je van in het begin mee op een kleurrijke trip. Voeg daar subtiele gitaar- en elektronische klanken aan toe en dan krijg je een catchy geheel dat erg aanstekelijk werk op de dansbenen.

Wie zot is van de pakkende sound van Gotan Project zal ook wel vallen voor de prachtige klanken van Aõ.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More