Home Singles ANTI-FLAG – Victory or Death (We Gave ‘em Hell) (Spinefarm Records)

ANTI-FLAG – Victory or Death (We Gave ‘em Hell) (Spinefarm Records)

by Hans Verhoeven

Allen op de barricades! Want hier is Anti-Flag, de band die ons nu al 35 jaar een geweten wil schoppen. Wat vroeger, toen we met z’n allen puistenpus op spiegels lieten spatten, nog wel eens wou lukken maar nu veel minder. Wie heeft de ouderdom binnengelaten?

©Anti-Flag

Ze menen het nog steeds, daar niet van. Maar om het even welke leuze, hoe rechtgeaard ook, zal ooit een holle frase worden. Niks aan te doen.

Anti-Flag, de RATM van de punk (al waren zij eerst!), klinkt op de single Victory or Death (We Gave ‘em Hell) lang niet meer zo scherp als ooit. Zeg maar: uitgeblust. Het is als vanouds een strijdlied, er wordt her en der met stenen gegooid maar ze raken niets. Dit is Dropkick Murphys met een kater en hen wil je enkel horen de nacht voorafgaand aan die kater. Wat het er ook niet beter op maakt is de gastrol van Campino, zanger van de Duitse carnavalpunks Die Toten Hosen.

Anti-Flag kan zich nog herpakken met hun in januari te verschijnen dertiende lp, Lies They Tell Our Children. Tot dan blijven de barricades schrijnend leeg.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More