Home Belgisch ANSATZ DER MASCHINE – Falling Down (Eigen Beheer).

ANSATZ DER MASCHINE – Falling Down (Eigen Beheer).

by Bart Verlent

Vier jaar na Tattooed Body Blues komt Ansatz der Maschine op 24 januari 2020 eindelijk met hun vijfde langspeler op de proppen. De plaat zal de naam Burial Songs krijgen en is opgebouwd als een klassiek requiem. Om dit nieuwe album te promoten trekt Ansatz Der Maschine terug de hort op als zevenkoppige band.

Als teaser voor de nieuwe plaat krijgen we nu al de wondermooie single Falling Down. Het nummer werd enkele maanden geleden al gebruikt in de eindgeneriek van Waarom?, een podcastserie die Eva Moeraert maakte voor de VPRO. Ook hebben ze dit nummer in 2017 al eens gebracht in een Radio 1-sessie.

Zangeres Sophia Ammann vult deze dromerige track met haar warme stem, op zo’n zweverige manier dat we vergelijkingen vinden met Elizabeth Fraser van Cocteau Twins. Dit nummer laat je echt niet los door al die schoonheid van de warme arrangementen en de geweldige stem van Ammann. Als heel de nieuwe plaat zo pakt als dit nummer zal het weer een prachtplaat worden.

Ansatz Der Maschine kan je volgend jaar live aan het werk zien op:

08/02 – Cultuurkapel de Schaduw, Ardooie
14/03 – De Kreun, Kortrijk
27/03 – N9, Eeklo

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More