Home Singles ANSATZ DER MACHINE – Tiptoe (SOHNARR Reworked)

ANSATZ DER MACHINE – Tiptoe (SOHNARR Reworked)

by Björn Comhaire

Eén van de muzikale hoogtepunten van 2020 was ongetwijfeld Coral Dusk, het solodebuut van Patricia Vanneste. Het album was het resultaat van een muzikale retraite in het Hoge Noorden waar Vanneste de confrontatie met zichzelf en haar instrumenten aanging. Een confrontatie die zoveel moois opleverde dat er alleen nog maar aan denken ons al kippenvel geeft!

© Kasper Baele

Vanneste wilde echter meer dan een mooi plaatje uitbrengen. Ze vroeg beeldend kunstenaars allerhande om zich te laten inspireren door de plaat en deed hetzelfde met een aantal muzikanten. Acht nummers, acht muzikanten en dus hopelijk ook acht interessante herwerkingen, verschijnen later dit jaar in een nieuw album. Maar omdat dat nu eenmaal zo gaat in de muziekbizzzz, krijgen we die nummers niet in één keer voorgeschoteld maar stuk voor stuk.

Het eerste nummer dat ons verlangen naar de release van het album moet aanwakkeren, is een herwerking van het wondermooie Tiptoe (het woord alleen al!) door Ansatz der Machine het muzikale liefdeskind van Mathijs Bertel. Sterk hoe hij er vanaf de eerste seconden in slaagt om zich het nummer subtiel toe te eigenen zonder het evenwel te ontzielen! De frisse fragiliteit van het origineel wordt zelfs nog wat verstrekt door toevoeging van wat klinkt als een harp en wat elektronica. Straf gedaan!

En toch… houden wij het liever bij het origineel. De te veelvuldige herhaling van het gezongen stuk maakt de herwerking net iets te expliciet. Soms volstaan een paar vage potloodlijnen om een beeld te schilderen en is het niet nodig die nog eens aan te dikken. Maar da’s natuurlijk ook maar onze mening. Luister vooral zelf en als je dan toch bezig bent, beluister dan ook eens de rest van Coral Dusk, je zal ons dankbaar zijn!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More