Home Singles ANGEL OLSEN – Nothing’s Free (Jagjaguwar/Konkurrent)

ANGEL OLSEN – Nothing’s Free (Jagjaguwar/Konkurrent)

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht Angel Olsen haar zesde langspeler Big Time uit dat ze opnam met producer en singer-songwriter Jonathan Wilson. Uit die opnamesessies belandden vier nummers niet op het album. Die vier brengt Olsen op 14 april uit als de ep Forever Means. De songs op die ep hebben allemaal een thema gemeen: het besef dat er geen eindstreep is, geen bestemming of statisch eindpunt aan het leven terwijl je het leeft.

© Angel Olsen

Uit de nieuwe ep krijgen we openingsnummer Nothing’s Free als single. De song gaat over het punt waarop zelfverloochening breekt en je merkt hoe lang je jezelf hebt beperkt. Het is een heel puur nummer met sombere arrangementen en een jazzy vibe. Olsen blaast ons weer omver blaast met haar ingetogen manier van zingen.

Waar Angel op Big Time flirtte met americana, liet ze die invloeden hier volledig achter zich. Het is dan ook logisch dat het nummer op de nieuwe ep verschijnt en niet op het album terug te vinden is. We zijn blij dat Nothing’s Free niet in een of andere kluis is terechtgekomen. Hopelijk staan er op de nieuwe ep nog zo’n pakkende pareltjes.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More