Home Singles AMBR – Messy

AMBR – Messy

by Bart Verlent

De 28-jarige Amber Meert speelde in het verleden bij Walther, Mooger en Terms. Ze had als kind enkel oor voor preludes en sonates, maar al snel ontdekte ze de wereld van akkoorden, songwriting en zang. Tijdens haar zangopleiding aan het Conservatorium van Gent leerde ze experimenteren en haar eigen stem vinden, en ook waar ze over wilde schrijven. Met haar eigen project AMBR wil ze liedjes brengen die eigenlijk persoonlijke dagboeken zijn. De liedjes zijn geschreven in een unieke, geheime taal die je enkel verstaat als je goed luistert en met een eigen klankbord om haar gevoelens beter te begrijpen.

© Deborah Lenaerts

In april verschijnt de debuutep van AMBR waarop ze heeft samengewerkt met verschillende producers: Hannes Walther Cuyvers (Ramkot), Jérôme Pringiers (OPROER), Iskander Moens (Iskander Moon) en Charline D’hoore (Mayorga, Pommelien). De debuutsingle Messy is een samenwerking met Hannes Walther Cuyvers. Het nummer gaat over een ontmoeting in neonlicht, al dansend samen de nacht in verdwijnen en vervolgens in een bubbel ontwaken, waarin het lijkt dat de wereld even gestopt is met draaien.

In het begin lijkt het een pure singer-songwriter song met de mooie stem van Amber en een akoestische gitaar. In het refrein vallen warme strijkers en soundscapes in en wordt het een vrij indrukwekkend maar ingetogen pareltje. De vergelijkingen met Phoebe Bridgers en Julia Jacklin zijn nooit ver weg.

Deze smaakmaker maakt ons zeer benieuwd naar wat AMBR nog meer in petto heeft.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More