Home Singles AMATORSKI – 20/04

AMATORSKI – 20/04

by Bart Verlent

Na 10 jaar stilte is Inne Eysermans er terug met haar muzikale alter ego Amatorski. Ze is weer in topvorm als songschrijfster en heeft op het nieuwe album Curves And Bends, Things Veer (verschijnt op 1 maart), alle ervaringen die ze opdeed tijdens die onderbreking verwerkt. De pandemie en de golf van activisme met betrekking tot klimaatverandering en de Black Lives Matters-beweging, hadden een invloed op de nieuwe plaat. Daar kwam ook bij dat Inne getroffen werd door eenzijdige doofheid, waardoor ze geen stereofonisch geluid meer kan waarnemen. Ze greep de gelegenheid aan om de mogelijkheden van mixen in mono te verkennen.

© Amatorski

20/04 is een dromerige track die ze schreef tijdens de pandemie. Eysermans liet zich inspireren door milieu en politieke kwesties voor dit machtig mooie nummer. Het lied heeft een psychedelische vibe die we ook horen in het geluid van Broadcast. De bijzondere soundscapes en de stem van Inne brengen de track tot een intens mooi hoogtepunt.

Met de eerste single Come To Dust had Amatorski ons hart al gewonnen en dat doet ze met 20/04 opnieuw. Na tien jaar wachten, kunnen we er zeker nog een paar weken bijdoen om eindelijk die nieuwe Amatorski plaat te beluisteren. De verwachtingen zijn hooggespannen na deze twee prachtige singles.

Je kan Amatorski eindelijk terug live aan het werk zien op:

02/03 – Cultuur Centrum, Strombeek     
07/03 – Het Bos, Antwerpen    
17/03 – Ancienne Belgique, Brussel      
21/03 – Stuk, Leuven
29/03 – Cultuur Centrum, Hasselt
18/04 – Viernulvier, Gent 

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More