Home Singles AMARANTH – Gothtimism

AMARANTH – Gothtimism

by Nel Mertens

De gothpopband Amaranth komt uit Kalamazoo (Michigan, VS) en huist twee muzikale zielen die met prikkeldraad stoeien tussen galgenhumor en progressieve angst. Leadzanger Ken Magerman (Sounds And Shadows) en producer/bassist Collin Schipper lopen langs de randjes van de dark scene door alle geluiden waarvan ze houden te stelen: goth, industrial, postpunk en darkwave gemixt tot songs over Ninja’s, voyeurisme, leder en katten.

We krijgen de titeltrack Gothtimism van hun nieuwe album dat later deze maand verschijnt.

Het is impressionant om het lijstje van gastartiesten die aan Gothtimism meewerkten te zien. Ze verzamelden een exquise collectie van donkere species uit het modern donkere muzieklandschap rond zich, met Jason Corbett (Actors), Jean-Marc Lederman (The The, Gene Loves Jezebel, Fad Gadget, The Weathermen, Rohn-Lederman), Dan Milligan (The Joy Thieves, The Burying Kind), Kimberly Kornmeier (Bow Ever Down), Katy May (Katy Needs A Life), Saphira Vee, Brian Graupner (Gothsicles, Gasoline Invertebrate), Ryan Flint (WitchHands) en Matt McIntosh (A Cloud of Ravens).

“De wereld van 2022 is een donkere en verraderlijke plek. Op de meest uitdagende momenten grijpen we naar onze vrienden met wie we samenwerken om ons door deze tijden te loodsen. In die geest hebben we bijdragen van belangrijke aspecten van de moderne donkere scene toegevoegd om ons naar nieuwe hoogten te tillen. Om ons hoop te geven, dat een toekomst nog steeds kan uitstijgen boven de angsten waarmee we worden geconfronteerd. Dit nummer is daarom zo belangrijk voor ons, omdat het echt het idee is van de Sounds And Shadows-groep in sonische vorm. Dat we op onze donkerste momenten naar onze vrienden in de scene kijken om ons op te tillen”, legt Ken Magerman uit.

De track Gothtimism is een ongelofelijk rijk geïnstrumenteerd nummer, met stevig gitaarwerk, drijvend op doortastende drums, de diepte van de bassen die trillen en een gelaagdheid om U tegen te zeggen.

“1000 wounds I’m bleeding from.
Hold me for just one moment.
Give me something to believe.
A Broken world of broken people.
Form a dark ring around me.”

Af en toe stelt de zang van Magerman wat teleur, omdat die soms niet helemaal toonvast lijkt… Naar het einde van de track wordt hij bijgestaan door knappe backing vocals, wat zijn zang ook helemaal de hoogte in stuwt en waardoor de track erg knap en weids eindigt.

 “I lace my boots up tight, and then i dream of tomorrow.
I paint my eyes black as night, and then I dream of tomorrow.”

Gothtimism is digitaal verschenen. Het is de titeltrack van het gelijknamige aankomende album van Amaranth dat verschijnt op 22/6 en waarvoor Albie Mason (Scary Black) de albumhoes creëerde en Pete Burns (Kill Shelter) de mastering op zich nam.

Website / Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More