Home Singles ALL ARE TO RETURN – Bare Life (Tartarus Records)

ALL ARE TO RETURN – Bare Life (Tartarus Records)

by Nel Mertens

Een maand of elf geleden kleedden ze het leven uit tot echo’s van sombere politieke filosofieën, naakt voor de wreedheid van een staat in angst, maar getooid in een prachtige sonische brutaliteit. We maakten kennis met het Nederlandse duo F. en N., die samen All Are To Return vormen en kregen de indrukwekkende debuutep van All Are To Return te horen.

© Dianne Sarah

Binnen de doom-sound die ze neerzetten, krijgen modulaire synths een belangrijke plek en dat geldt ook voor Bare Life. Eén van de vijf nummers van op hun zelfgetitelde debuutep, werd nu ook van een videoclip voorzien die de track helemaal opnieuw in de kijker zet, met zwartwitbeelden die even sober als flitsend gruizig zijn.

Bare Life. Het leven werd gestript tot op het bot. Wat achterblijft is fragiel. Een adem van stilte, zuchtend in oncomfortabele sounds die rauwe troost bieden. Een menselijke kreet van wanhoop. Een gevoel dat velen van ons wel eens moet beslopen hebben, de laatste maanden. Als een nachtmerrie, die geen nachtmerrie was. Geen angst voor een fantasie die van je af wordt geschud zodra de ochtend ontwaakt. Maar de angst voor het leven zelf.

Het werk van All Are To Return is een unieke gift voor wie industriële doom in zijn donkere hart sluit en bereid is om in excellente somberheid te lijden.

De debuutep van All Are To Return is digitaal en op cassette beschikbaar  bij het label Tartarus Records.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More