Home Singles ALICE COOPER – Social Debris

ALICE COOPER – Social Debris

by Theo De Rycke

Alice Cooper, een van de weinige artiesten die zichzelf een levende legende mag noemen, heeft ter ere van z’n 73ste verjaardag op 4 februari, de derde single van het nieuwe album Detroit Stories vrijgegeven.

Voor Social Debris trommelde Alice zijn oude Alice Cooper Group terug samen en nam, net als destijds, producer Bob Ezrin terug mee de studio in. Het resultaat is een vrij eenvoudige song, die zich ergens situeert tussen de oude Cooper sound anno 1970 maar die ook best op het album The Last Temptation uit 1994 zou kunnen thuishoren. Een aandachtig luisteraar hoort in het begin ook een kleine verwijzing naar de hit Elected uit Billion Dollar Babies.

Tekstgewijs handelt Social Debris over hoe de band zich voelde destijds, nergens thuishorend en niet willen meedraaien met de hoop, levend aan de rand van de maatschappij.

Detroit Stories wordt het zesentwintigste studioalbum van Alice Cooper en zal later deze maand in de platenbakken terug te vinden zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More