Home Singles ALDERSON – Emerald Dew

ALDERSON – Emerald Dew

by Bart Verlent

Zangeres Nel Ponsaers kennen we van The Golden Glows, Stef Kamil Carlens en Indio Louro. Als Alderson wil ze zichzelf nu profileren als singer-songwriter.

Om haar dromerige, persoonlijke composities tot leven te brengen krijgt ze de ondersteuning van Fred Lyenn Jacques (Dans Dans, Lyenn, Mark Lanegan, Crime & The City Solution) en Frederik Meulyzer (Post Uit Hessdalen, Stray Dogs). Ponsaers wil ons met haar muzikanten meenemen op een trip door innerlijke landschappen die soms grillig, vaak bitterzoet, maar altijd avontuurlijk zijn.

© Alderson

Het debuutalbum Erinyes van Alderson mogen we dit najaar verwachten. Op dat album zet Nel een negatieve energiebom om in pure emotie, wat ook de drijfveer was om deze plaat te maken. De langspeler bevat muzikale zelfportretten die worden afgewisseld met drie woede-uitbarstingen waarvoor ze inspiratie is gaan halen bij de drie Griekse furiën van Erinyen (Alecto de onverzoenlijke, Megaera de afkeurende en Tisiphone de straffende).

Emerald Dew is de debuutsingle van Alderson en tevens het eerste voorproefje uit het nieuwe album. Deze dromerige folky parel gaat over vriendschap en thee. Hier zijn geen woede-uitbarstingen te horen, wel krijgen we een warm muzikaal dekentje met de prachtige fluwelen stem van Ponsaers, heerlijke gitaarklanken van Fred en ingetogen percussie van Frederik. Hoe mooi vullen deze drie muzikanten elkaar hier aan.

Het is duidelijk dat Nel Posaers haar muzikale soulbrothers heeft gevonden. Wij kunnen niet wachten om meer te horen te krijgen van dit trio.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More