Home nieuws The Book Of Brazzmatazz

The Book Of Brazzmatazz

by Nel Mertens

De 18-koppige brassbandswingers van Brazzmatazz schenken ons deze keer geen geluid, maar tekst en beeld! Over de jaren heen bracht de band al ettelijke albums uit, met muzikale invloeden van New Orleans tot de Balkan, versmolten met moderne pulsen uit elektronische genres. Ze speelden optredens over heel Europa en overtuigden fans van over de hele wereld.

Brazzmatazz en Den Hoed Music presenteren nu geen ep of album, maar een boek: The Book Of Brazzmatazz, een fictieboek in steampunkstijl over de band en diens personages.

De grenzeloze dynamiek van de band onder woorden brengen was niet zo evident. The Book Of Brazzmatazz werd daarom een speelse herinterpretatie van hoe de alter ego’s van de bandleden elkaar hebben gevonden en een groep vormden.  Dit boek zag het levenslicht door een samenwerking tussen de band zelf en diens artistiek leider Sanne Werkers, auteur Nick De Meersman en grafisch ontwerper (eveneens voormalig trombonist) Maarten Vanhoucke.

Het boek verschijnt bij Den Hoed Music op 3/5 en zal beschikbaar zijn als e-book via Kobo. Een eerste druk wordt als beperkte oplage van 100 stuks verkocht door de band op een feest in Muziekcentrum Kinky Star op 3 mei in Gent. Als je er niet kan bij zijn, kan je het boek ook via Bandcamp bestellen. Voorbestellen kan ook al!

Een tip: lees het boek, terwijl je naar de muziek van Brazzmatazz luistert. De tekst en illustraties trachten immers de kracht en creativiteit van de band weer te geven.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More