Home Singles AFJ NELEN – I Need You (Song For Peace) (Starman Records)

AFJ NELEN – I Need You (Song For Peace) (Starman Records)

by Bart Verlent

Armand Nelen is een singer-songwriter die al sinds de jaren zestig actief is in de muziekwereld. Hij maakte deel uit van verschillende bands, waaronder The Morning Stars, The Sonny Boys en Splendid. In de afgelopen jaren verschenen nummers van deze bands op de verzamelalbums Belgian Vaults Vol. II en III van Starman Records. Het wakkerde bij Nelen de goesting aan om nieuwe muziek uit te brengen. Vorig jaar was er de ep No Rewind die hij uitbracht onder het pseudoniem Vilter, en waarvoor hij ondersteuning kreeg van Ayhan Kosses, Geert Vanbever en David Meredith.

© Afj Nelen


In 2016 bracht Armand onder de naam Afj Nelen de single I Need You (Song For Peace) uit, zijn eerste muzikale release na een lange periode zonder nieuwe muziek. Helaas kreeg dit nummer destijds niet de aandacht die het verdiende, maar de tekst blijft vandaag de dag nog steeds uiterst relevant en het nummer heeft nog altijd een speciale betekenis voor Nelen. Bij de release was het oorspronkelijke doel om de opbrengsten te schenken aan Artsen Zonder Grenzen, een nobel streven.

Het is mooi warm ingetogen nummer met een duidelijke oproep tot vrede. Een soort van Imagine dat uit volle borst zou meegezongen moeten worden.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More