Home Belgisch ABYSS BOX – Arguably Not (Eigen Beheer)

ABYSS BOX – Arguably Not (Eigen Beheer)

by Didier Becu

In tijden van afgelikte producties zou een mens al eens verlangen naar iets rauw en onversnedens en laat dat nu net zijn waar Abyss Box ons vandaag mee overvalt. De eerste worp van het Waaslandse gezelschap, Arguably Not, die sinds kort op streamingdienst Spotify te beluisteren is, doet ons een beetje verlangen naar de zomer. Op één of ander klein festivalletje ontdek je in de vroege namiddag een duo dat zich voor drie man en een paardenkop in het zweet speelt. Met dit soort nieuwe acts heb je twee mogelijkheden. Ofwel hou je het na twee nummers voor bekeken en begeef je je in de richting van de bar, of je ontdekt iets wat best te pruimen valt en blijft hangen. Voor Abyss Box durven we hopen dat ze in de tweede categorie terechtkomen.

Zelf zeggen ze garagerock te spelen maar op Arguably Not flirten ze ook met grunge en heel wat nineties-invloeden. De invloeden van Royal Blood en The White Stripes loeren bij het debuut van Robbe Eggermont en Klaas Naudts om de hoek.

Het valt nog af te wachten of het duo kan bevestigen, een versnelling hoger schakelen en verrassen in de nabije toekomst. Bij dit soort acts bestaat het gevaar dat ze vlug eentonig worden of als duo geen “volle sound” hebben. Aan de heren van Abyss Box om ons het tegendeel te bewijzen. De aanzet is alvast goed!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More