Home ReviewsAlbum Reviews LINDE – Cold Sore (Evil Penguin)

LINDE – Cold Sore (Evil Penguin)

by Klaas De Neve

Eerder werd Bookshelves en With Love besproken bij ons, maar sinds afgelopen vrijdag is het debuutalbum van Linde beschikbaar op alle streamingplatformen. Een ideaal album om toch even buiten te komen in deze quarantaine toestanden.

Evaporate kwam midden vorig jaar uit, maar is nog steeds een heel interessant nummer dat laat horen wat Linde Muylaert kan met haar stem. Iets unieks creëren in het diverse Belgische muzieklandschap is zeker geen gemakkelijke opgave, maar waar dit album wel in slaagt. With Love is zo’n nummer dat de band perfect omschrijft als neofolk. We gaan verder in de lijn van folklore met het eerste nieuwe materiaal van het album Eggs. Net als Bookshelves geeft dit nummer meer het woonkamer gevoel mee. Benieuwd welke kant de rest van het album op zal gaan.

Eerder werd er al geëxperimenteerd met spoken word en dit concept krijgt verder vorm in de titelsong. Wat toch een onverwachtse wending geeft. Uitblinker van het album is wat ons betreft Camelsong, hier zaten we op te wachten. Een trip naar de Himalaya van zes minuten en een half. Zo’n sferen krijgen we opnieuw bij het laatste nummer Konguroi.

Cold Sore is een mooi debuut met heel sterke nummers. De meer woonkamer liederen kunnen soms wel wat vervelen, met binnen het volledige album vinden ze zeker ook hun plaats. Een ideaal album om op een zondagavond bij weg te dromen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More