Home Belgisch ABSYNTHE MINDED – Clickbait Mermaid

ABSYNTHE MINDED – Clickbait Mermaid

by Bjorge Meulemeester

Wat zou jij doen mocht je een zeemeermin vinden in een gracht? Had je verwacht dat je deze vraag voorgeschoteld zou krijgen toen je klikte op dit artikel? We geloven graag van niet. Amusant is de vraag wel. Het maakt haast niet uit of het al dan niet nuttig is om erover na te denken. Of toch? 

Clickbait Mermaid gaat exact daarover. Kan het een mens echt nog schelen of iets waar is als het in plaats daarvan ook leuk kan zijn. “What do you want to know?” vraagt Absynthe Minded zich af, want op welke antwoorden zit je eigenlijk te wachten als je klikt op een artikel getiteld: “Man vindt zeemeermin in gracht (wat er gebeurt zal je nooit raden!)”

Noem het wat je wilt: fake news, sensatiekop of pure verveling (want waarom zit je anders op Facebook doorheen clickbait te scrollen?). Het is een fenomeen dat de voorbije jaren alsmaar meer aanwezig lijkt te zijn. Laat ons daarom even dankbaar zijn dat er groepen zijn als Absynthe Minded om onze tijdsgeest vast te leggen alsof het zo simpel was als een kiekje uit een Polaroid.

De single zit vol verwarring. De tekst vol vragen. De synthesizer bibbert in de achtergrond en het gefluit ebt weg in de verte na de refreinen. Enkel de drum lijkt stabiel te marcheren doorheen de strofes met de meest elementaire rockbeat die er bestaat, om nog maar eens het idee van verveling door te drammen. “You’re clicking through to the next escape” klinkt het dan ook. Het nummer tolt weg in iets dat klinkt als een jaren ’80 alien horror film. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More