Home Singles ABSENT IN BODY – The Acres/The Ache (Relapse Records)

ABSENT IN BODY – The Acres/The Ache (Relapse Records)

by Serge Timmers

Een samenwerking tussen vier muzikanten die bekend staan om hun intensiteit, dat kan alleen maar overdonderend werken. Dat is dan ook exact wat deze single doet. Scott Kelly (Neurosis), Mathieu Vandekerckhove (Syndrome/Amenra), Igor Cavalera (Sepultura) en Colin H. Van Eeckhout (Amenra/CHVE) sloegen de handen in elkaar om een ferme lap doom en sludge-metal te brengen.

De single begint met gekende tribal drums van Cavalera om kort daarna over te gaan in een sonische pletwals. Colin H. brult zich opnieuw de longen uit het lijf. De andere leden wringen pijnlijk log de brutale riffs uit hun instrumenten. Allemaal op het tergend trage ritme van de drums. Halverwege The Acres/The Ache gunt men de luisteraar een korte rustpauze om daarna alles verwoestend toe te slaan.

The Acres/The Ache is de duistere voorbode van een plaat die dijken kan breken. Het album Plague God, komt uit op 25 maart. De leden van de band kennende zal die plaat de torenhoge verwachtingen moeiteloos inlossen. Dit is hoe het einde van de wereld klinkt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More