Home Singles ABRAHAM – Verminvisible (Pelagic Records)

ABRAHAM – Verminvisible (Pelagic Records)

by Nel Mertens

“Voices from the dark! Visions for our heart!” Het is al even geleden dat we zo geraakt werden door acht woorden die uitgeschreeuwd werden. Want zo opent de nieuwe single van Abraham treffend hard.

Het Zwitserse metalproject Abraham kan rekenen op hun 11 jaar ervaring van opnemen en touren met Cult Of Luna en The Ocean, maar komt nu helemaal tot zijn recht in hun eigenzinnige mix van emotionele sludge metal, noiserock en postpunk.

Na het verschijnen van hun vorige album Look Here Comes The Dark verloor de band zowel hun tweede gitarist als hun hoofdzanger, waarna ze Margo als gitarist in de band opnamen. Een zanger minder, maar toch blijft het pijnlijk melodieus gebrul en krachtig geschreeuw dat de vocale benadering van Abraham kenmerkte, ook nu nog steeds overeind.

“Nadat Renzo en Mat de band verlieten, vroegen we ons af of we ze moesten vervangen of gewoon door moesten gaan als een drietal, en we wilden heel graag experimenteren met minder instrumenten. Omdat we nog steeds erg gitaargericht zijn, voelden we al snel de behoefte om iemand anders te werven en Margo, die we al heel lang kennen, voelde als de beste match“, laten ze weten.

Hun nieuwe album komt er binnenkort aan en daaruit laten ze de openingstrack Verminvisible horen. Een track die de extatische gal in de vocals kanaliseert in een desolate post-apocalyptische wereld. Wanhopige zang, schurende riffs en drummer Dave Schlagmeister die daar meesterlijk zijn zwaar klevende ritmes op neerhamert.

Abraham klinkt hier – in vergelijking met eerder werk, dat vaak wat barok-elementen in zich droeg – als een horde hongerige heidenen dat een gewond dier verminkt.

Primitief. Schurend. Verachtelijk. Pijnlijk. Echt. Krachtig schoon, waardoor we achterblijven met een algemeen gevoel van malaise.

Het album Débris De Mondes Perdus verschijnt op 25/2 bij Pelagic Records en kan je al voorbestellen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More