Home Singles AARON – Ultrarêve

AARON – Ultrarêve

by Nel Mertens

Het duo Aaron laat een voorsmaakje van hun aankomende album Anatomy Of Light horen met hun nieuwste single Ultrarêve. Een track vol elektronische elegantie, met bubbelende synths die de zachtdromende vocals dragen. Betoverende ritmes, traag maar zonder rust. We krijgen ook heel wat zwoele techno-elementen te horen, die het nummer erg dansbaar maken, maar tegelijk baadt deze track ook in de sombere ondertonen in de zanglijn. Het nummer leidt tot dynamisch energieke ritmes op het einde.

Ultrarêve vertelt over het gebrek aan vertrouwen dat met de jaren groeit, over de kracht van isolatie in onze ultramoderne samenleving met regels waarin alles lijkt te groeien in de richting van zelfhaat, omdat we niet precies in de algemene maatstaven passen. Ultrarêve is daarbij vooral een oproep tegen discriminatie.

Aaron heeft het over het verlangen naar liefde, voor sommigen voor onbepaalde tijd verboden vanwege hun seksuele geaardheid, hun geslacht, hun kleur, hun dromen. “Wat iemand ook zegt over twee kussende mensen: het zijn maar twee botsende schedels. En de rest: melaninepigmenten en dromen.”

Het nummer is opgedragen aan degenen die zich meer op hun gemak voelen als ze aan de ‘verkeerde kant van de straat’ lopen, degenen die niet passen, de vogelverschrikkers, hoe hard ze ook proberen op te gaan in de onzichtbare velden van beton.

Ultrarêve is a flag, for the misfits. Held by strong arms, under the din of the carefree stars.”

De videoclip werd in Los Angeles opgenomen. Een ietwat verrassende locatie in deze context, maar ook de ster die we zien opduiken is meer dan verrassend. Bij hun vorige single Blouson Noir, zagen en hoorden we John Malkovich en deze keer is het niemand minder dan Jean-Claude Van Damme die danst en daarmee een bizarre elegantie toevoegt aan de clip. Bizar, maar knap!

Het album Anatomy Of Light verschijnt op 18/9. Op 16/9 kan je Aaron zien in Luik (Reflektor) en op 17/11 in Brussel (AB).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More