Home Belgisch BRUTUS – Distance (ToutPartout sessie)

BRUTUS – Distance (ToutPartout sessie)

by Hans Vermeulen

Het is verleidelijk aan te nemen dat Distance de ideale soundtrack vormt bij het gevoel dat de cultuursector lamlegt sinds medio maart. Het nummer heeft op zich niets met social distancing te maken, het is dan ook al ruim een jaar oud. Desondanks is de bezieling en loutering waarmee Stefanie Mannaerts, Peter Mulders en Stijn Vanhoegaerden dit nummer voor een nieuwe ToutPartout Sessie lieten inblikken op het dak van Fort Napoleon in Oostende behoorlijk pakkend.

De combinatie van de intense zanglijnen van Stefanie, het imposante decor en de voor het concertleven anno 2020 zo kenmerkende lethargische vorm van genieten zorgt ervoor dat we met zijn allen erg stil worden. Stil worden van een nummer van Brutus lijkt haast een fata morgana en toch is dit het automatische gevolg. Kijk, geniet en luister vooral zelf.

De opbrengst van dit concert ging integraal naar Live2020 dat de Belgische bands steunt tijdens deze absurde tijden. Brutus heeft het gevoel dat overheerst in een Instagrampost gegoten. De essentie hiervan willen we jullie niet onthouden want die maakt deze versie van Distance nog een stuk intenser dan ze al was. Brutus heeft het over het besef dat de hoop dat covid-19 maar een voetnootje en een welgekomen adempauze zou blijken al plaats heeft gemaakt voor berusting. Het komt helemaal niet goed met de cultuursector.

Brutus heeft altijd live gespeeld en leeft voor live optredens. Deze stilte is voor hen niet het ideale moment om nieuw materiaal te schrijven. het voelt eerder aan als een comateuze toestand. Iemand drukte een hardnekkige pauzetoets in. Zien wat 2021 brengt en ondertussen toch maar proberen nieuw materiaal te schrijven, maar daarvoor is het niet het juiste moment. Het is wel het juiste moment om live te spelen. Denk hieraan als je deze opname bekijkt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More