Home Singles AARDE AAN DAAN – Onderuit (Waarom Doe Ik Het)

AARDE AAN DAAN – Onderuit (Waarom Doe Ik Het)

by Nel Mertens

Het werd zomer en de euforische nummers schieten de grond uit! Ook bij Aarde Aan Daan weerklinkt een hoog zielsgeluk in hun nieuwe single, ook al is het met een venijnig randje.

Amsterdammer Daan Hafkamp vond zijn liefde in Antwerpen en mag je daardoor gerust een Nederbelg noemen. Of die liefde zijn muze is, weten we niet zeker, maar hij zet ondertussen samen met zijn band een lekkere dagdroompopsound neer. En die band kan wel tellen, want hij omringt zich muzikaal met Helena Mayorga-Paredes (Pavlove), Robbe Van Ael (Oproer) & Hanne Vandekerckhove (Jacle Bow).

Hun vorige single Goed, over de grote aantrekkingskracht van destructieve liefde, viel meteen in de smaak en was goed voor heel wat erkenning, airplay en zeven weken in de Voxlijst.
De nieuwe single Onderuit (Waarom Doe Ik Het) gaat ook over de liefde en waartoe ze ons soms drijft: verlangens die grootse proporties aannemen in onze fantasie en fouten die we maken uit de o zo sterke, amoureuze verlangens. Onderuit gaan kan sensueel en lekker zijn. En zo klinkt deze nieuwe track ook.

Cupido bepaalt wie de pijlen schiet.
Elke dag beteugel je als mens je verlangens om wat beschaafd voor de dag te komen.
Wel zo prettig voor je omgeving.
Maar soms zijn de verlangens sterker dan jezelf. Je denkt f*ck it. Je
doet het toch.
En zo nu en dan vraag je je af wat je in hemelsnaam drijft.

Verleidelijk en groovy klinkt dit gevoelige nummer in een zonnig enthousiasme met pittig gitaarspel, dromerige soundscapes, catchy ritmes en de nodige ironie in de tekst als een glanzende rode appel – hoewel ze het zelf als sappige nectarines bezingen – waarvan we gretig een gulzige hap willen!

Onderuit (Waarom Doe Ik Het) is digitaal verschenen.

Op 13 juli kan je Aarde Aan Daan live zien tijdens Bouckenborgh Zomerpark in Antwerpen en op 30 juli samen met Froukje en BLOND op Botaniek Live in Mechelen.

Facebook / Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More