Home Singles A.A. WILLIAMS – Control (Bella Union)

A.A. WILLIAMS – Control (Bella Union)

by Bart Verlent

A.A. Williams debuuteerde in 2018 met een naamloze debuutep op Holy Roar Records. Sindsdien stond de Londense singer-songwriter stevig in de belangstelling. In 2019 nam ze een ep op met de Japanse postrock band Mono en daarna tekende ze bij het Bella Union label (John Grant, Fleet Foxes, John Father Misty…).
In 2020 verscheen haar debuutalbum Forever Blue waar Johannes Persson en Fredrik Kihlberg van Cult Of Luna aan meewerkten. Het album kreeg toen een metal sticker opgekleeft maar eigenlijk heeft het niks met dat genre te maken. Williams verkiest de term “death gospel” en coverde op haar recentste ep Songs From Isolation haar grote invloeden zoals The Cure, The Pixies, Nick Cave, Radiohead, Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins, Deftones en The Moody Blues.

© A.A. Williams

Op 15 oktober verschijnt de nieuwe ep Arco waarop ze haar debuutep volledig ontdeed van gitaren en drums en de nummers brengt met een strijkers ensemble. Ze schreef nieuwe arrangementen en dirigeerde het ensemble. Zo kon ze haar liefde en inspiratie voor de muziek van Arvo Pärt, Gorecki en Vaughan Williams volledig laten gaan.

Control is het eerste voorproefje uit de nieuwe ep en doet ons verlangen naar veel meer.
Williams heeft een mooie, breekbare stem en met de strijkersarrangementen komt die meer tot zijn recht dan bij haar gewone “band-opnames”, hoe goed die ook mogen zijn.

Op 2 maart staat A.A. Williams in het voorprogramma van Mono in KAVKA in Antwerpen. Of ze het strijkers ensemble dan wel haar band zal meebrengen is helaas niet geweten. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More