Home Singles 40 DAYS WITHOUT WATER – 40 Days Without Water (Shore Dive Records)

40 DAYS WITHOUT WATER – 40 Days Without Water (Shore Dive Records)

by Bart Verlent

Volgens de bijbel zou Mozes 40 dagen zonder water of eten geleefd hebben. Of dit echt waar is laten we in het midden, maar voor Garance Bourges, Franck Ruzé en Fabien Delmas was het wel de inspiratie voor hun groepsnaam. Dit shoegaze trio uit Montpellier en Parijs bracht in maart van dit jaar hun naamloos debuut uit waarvan de fysieke cd al een tijdje is uitverkocht.

© 40 Days Without Water

Het trio blijft weg van de sociale media, maakt geen videoclips en wil op die manier wat mysterieus blijven en zo klinken ze ook. 40 Day Without Water klinkt als een dromerig broertje of zusje van My Bloody Valentine met stevige geluidsmuren en veel zweverige passages. De single 40 Days Without Water heeft dan ook geen clip en is niet terug te vinden op Spotify, je kan het – evenals het volledige album – enkel beluisteren op Bandcamp.

Zanger Ruzé is nauwelijks verstaanbaar, hij heeft een zachte stem die wat ijl klinkt en laat zich bijstaan door gitaren met veel delay en echo en typische shoegaze drums. Verwacht niks vernieuwends maar het klinkt allemaal wel verdomd goed.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More