Home ReviewsAlbum Reviews YOUR LIFE ON HOLD – The Lockdown ep (Eigen Beheer)

YOUR LIFE ON HOLD – The Lockdown ep (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

De brandende rusteloosheid die Your Life On Hold drijft, loopt wellicht hoog op. En we weten dat dit zich bij Jan De Wulf en zijn muzikanten in donkere schoonheid uit. Ook als iedereen zijn leven effectief ‘on hold’ staat.

Ook in lockdownpositie blijven ze creëren. Voor de drie nummers op The Lockdown ep gingen Augustijn Vermandere en John Wolf elk vanuit hun eigen stek aan de slag. Augustijn speelde de baslijnen en piano in zijn Beletage Studio in. Jan zorgde vanuit The Cyberflesh Loft voor woorden, zang, mix en productie.

Dead Tree, het nummer dat op hun album My Name Is Legion For We Are Many verscheen, krijgen we in twee herwerkte versies: de uitgebreide, genadeloze versie én de al even genadeloze radioversie. Bijna 8 minuten verdwalen in synthlijnen als lichtpunten waaraan het stevige gitaarwerk zich vasthecht. Of de even genadeloos mooie 4 minuten verzwolgen worden in een elektronische waaier van geluid, aangedreven door het drummende ritme van je eigen, verduisterde hartslag?

Somberheid weet zich zelden goed te voelen. In I Can Feel Every Part wordt de ideale ruimte gecreëerd om dat gevoel een thuis te geven. De akoestische soberheid van stem en piano in dit ingetogen nummer raakt met iedere noot gevoelige snaren en bewijst dat de stem van de wolf steeds meer en meer een identiteit op zich krijgt. I Can Feel Every Part is een nieuw nummer, dat je – wellicht in een volledig ander geluid met volledige bezetting – ook op het volgende album zal horen.

In afwachting van Your Life On Holds nieuwe album Echoes From The Bargo, dat na de zomer bij het label Solar Lodge verschijnt, is The Lockdown ep niet zomaar een zoethoudertje tijdens coronamaatregelen. Beschouw het als het begin van je verslaving. De brandende rusteloosheid die on repeat zal weerklinken in het wachten op het uitschakelen van die pauzeknop.  

The Lockdown ep bestellen kan via Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More